fbpx

info@custommadeverhuur.nl

+31 (0)6 12 16 08 47

/custommadeverhuur

/custommadeverhuur

Formaten

Het is altijd handig om te weten welke formaten de auto heeft incl. de daktent of dakkoffer, voor bijvoorbeeld een boot overtocht, parkeergarage en/of tunnel, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Je ontvangt van ons op tijd het kenteken van de auto die je geboekt hebt, welke je wellicht nodig hebt voor het reserveren van je boot overtocht.

Lekker slapen

Lekker slapen doe je in een bed wat waterpas staat, dit geldt ook voor slapen in de daktent, je dient de auto altijd zo vlak mogelijk te parkeren. Indien je niet op een vlakke locatie overnacht, probeer dan de auto te levelen door middel van bijvoorbeeld een steen of stuk hout te plaatsen onder één of meerdere wielen om de auto alsnog vlak te zetten. Indien de tent wordt opgezet en belast in een ongelijke hoek, kan dit schade opleveren.

Het wordt aangeraden de daktent regelmatig te laten luchten door deze goed open te zetten om condensatie in de tent te voorkomen, hierdoor blijft de tent mooi droog en fijn om in te slapen.

Wildkamperen

Wildkamperen is een manier om het dichtstbij de natuur te zijn en in combinatie met de daktent geeft dit een hele unieke ervaring. Maar waar is het toegestaan en wat zijn de regels? Bereid je goed voor met betrekking tot de regels die gelden in het land wat betreft toegang tot natuurgebieden en wildkamperen.

Houd je ook aan ‘Leave No Trace’ (LNT), dit houdt in dat je zo min mogelijk impact maakt op de natuurlijke omgeving waarin je verblijft. Je laat geen sporen achter van je aanwezigheid, zodat iedereen hier van kan blijven genieten.

Naast wildkamperen zijn er natuurlijk ook genoeg mooie campings of andere kampeer mogelijkheden in Europa om je tent op te zetten.

Noorwegen & Zweden

In Noorwegen en Zweden geldt het allemansrecht. Dat betekent dat je overal mag overnachten, uiteraard zijn er een aantal uitzonderingen en dien je je wel aan wat basis regels te houden. Respecteer de natuur en de omgeving. 

Finland

Wild kamperen is in Finland toegestaan op voorwaarde dat er geen schade wordt aangericht aan de natuur en alles netjes wordt opgeruimd. Hiervoor geldt het Finse principe van jokamiehen oikeudet: het recht van iedereen om te wandelen, sporten en verblijven in de openbare natuur, onder voorbehoud van verantwoordelijk gedrag.

Schotland

Dankzij de Scottish Outdoor Access Code heb je toegang tot een groot deel van het land en het water van Schotland als je je verantwoord gedraagt. De code is gebaseerd op drie beginselen: Respecteer anderen, houd rekening met de natuur en neem verantwoordelijkheid voor je acties. Vanwege overmatig gebruik gelden er echter speciale regels voor wildkamperen in Loch Lomond & The Trossachs National Park. Dit betekent dat kamperen alleen is toegestaan ​​op campings of met een speciale vergunning, een camping permit.

Baltische Staten

Voor Estland, Letland en Litouwen geldt ook het allemansrecht. Je mag in principe overal overnachten, maar respecteer de natuur en de omgeving. Overnachten in natuurgebieden of nationale parken is slechts beperkt toegestaan. Overnachten op privéterrein is alleen toegestaan met toestemming van de eigenaar en overnachten in steden of stedelijke gebieden en in de buurt van huizen is verboden.

Zwitserland

In Zwitserland is wildkamperen toegestaan als je boven de boomgrens van 2.000 m hoogte blijft. Er zijn hier en daar uitzonderingen onder de boomgrens. Het is altijd verboden om in natuurreservaten en andere beschermde gebieden te kamperen.

Verboden voor wildkamperen

Nederland, België, Duitsland, Luxemburg, Oostenrijk, Engeland, Ierland, Italië, Spanje, Portugal, Slovenië, Griekenland, Bulgarije, Kroatië en Denemarken

Vignet & Milieusticker

Op de Autobahnen (A) en Schnellstrassen (S) in Oostenrijk is voor voertuigen met een toegestane maximummassa (te vinden op het kentekenbewijs) tot en met 3500 kg een tolvignet verplicht en wordt dit met camera’s langs de weg gecontroleerd. Wij hebben dit vignet al helemaal verzorgd, dus je hoeft hier niets voor te regelen en kunt zorgeloos op reis.

In Duitsland hebben veel steden een milieuzone waar een milieusticker verplicht is. Wij hebben al voor deze sticker gezorgd, deze is gekoppeld aan het voertuig en is onbeperkt geldig, dus je kunt overal naar jouw favoriete bestemming.

Mocht je naar bestemmingen reizen buiten Duitsland of Oostenrijk waarvoor een vignet of milieusticker noodzakelijk is, dan dien je hier zelf zorg voor te dragen.

Wintersport

Nergens meer over na denken, onze auto is standaard uitgevoerd met de verplichte winterbanden, een set sneeuwkettingen (in de kofferbak) en voorzien van een verplicht vignet voor Oostenrijk. Ofwel de dakkoffer vullen met je ski’s of boards en op naar de sneeuw!

Zeker niet vergeten!

Je hebt alle informatie verzameld over het land waar je naar toe wilt, ga je wildkamperen of naar een camping of ga je lekker genieten van een wintersport? Wij leveren onze Custom Made Foresters compleet af, maar vergeet ook zeker niet de basis! 

Mis jij nog praktische informatie of wil je iets wijzigen? Laat het ons weten.

Scroll naar boven